Butterfly

maanantai 2. syyskuuta 2013

Tonttuviikonloppu

Viime viikolla marssin intoa puhkuen paikallisen nuorisoseuran järjestämälle Tonttukurssille. Kurssi järjestettiin tehokkaasti pikakurssina - peräkkäisinä arki-iltoina sekä kokonainen viikonloppu siihen vielä jatkoksi. Ohjaaja oli tuonut paikalle valmistamiaan upean näköisiä tonttuja ja tavoitteet korkealla lähdin toteuttamaan omaa näkemystäni kotitontusta.

Tonttunuken valmistus oli todellista käsityötä alusta asti. Kasvot muotoiltiin massasta ja maalaus tapahtui ohjeiden mukaan mutta "vapaalla kädellä" ja pitkälti oman näkemyksen mukaan. Vartalo ommeltiin ja muotoiltiin kasaan palasista. Tämä vaihe kaikkine sisäänottoineen oli minulle se hikisin työvaihe - ompelukonetta kun olen viimeksi käyttänyt joskus yläasteikäisenä ja silloinkin äärimmäisessä hätätilanteessa.... Urakkaani huvittuneena sivusta seurannut tuttava jo huomautti,  että löysemmälläkin tikillä voisi koneella nakuttaa - minä olin eri mieltä aina siihen saakka,  kunnes vähän huolimattoman ompelun jälkeen koitti se ratkomisen vuoro...   :-)  


 
Hitaasti mutta varmasti sain kuitenkin palaset kasaan - iso kiitos Tarja-ohjaajalle - ja viikonlopun ahkeroinnin jäljiltä kotiintuomisina oli tällainen söpö pikkukaveri.




Punaista vaatetusta en laittanut kotitontulleni - tämä koriste kuuluu ehdottomasti niihin, joita en halua piilottaa kaappiin  yhdeksitoista kuukaudeksi vuodessa.


Hyvää syyskuun alkua!

Toivotteleepi Kirsi & Aapi-tonttu

2 kommenttia:

  1. Hauska tonttu :) Tulen paremmalla ajalla selailemaan blogiasi lisää.. :)

    VastaaPoista
  2. Toinen tonttukin valmistui :-) laitan tänne kuvia "veljeksistä" kunhan ennätän :-)

    VastaaPoista