Butterfly

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus mökillä


 
" Pään painan ruohikolle ja oion jalkojain. En jaksa pohdiskella, mä tahdon olla vain.
Sen viisaammat voi tehdä, mä päivän kultaan jään. Mä tunnen kaikki tuoksut ja luonnon loiston nään.
Voi leikitellä mielikseen, voi ottaa jättää paikoilleen tai olla niin kuin luonnostaan ja maata vaan.
Mä peikko siihen uskoon jään, on maailmaa tää minkä nyt mä nään."

Tove Jansson - Muumipeikon juhannusuno

 Juhannuksena meidän pesue - koirat ja kissa mukaanlukien - muutti mökille. Torstaipäivän tihkusade muuttui  juhannusaattona kivan kesäiseksi sääksi eikä tälläkertaa tarvinut viettää yöttömän yön juhlaa  sisätiloissa kuten valitettavan monena juhannuksena aikaisemmin. Useasti on pihagrillikin kannettu kiireellä terassille suojaan kaatosateen sattuessa kesken ruuanvalmistuksen - grillikatoksesta taikka taikka huvimajasta vain haaveilen edelleen.
Ensihötkyilyn sekä "pakollisten" siivous - puunaus - ruohonleikkuu - ja kaikenlaisten pienten korjaustoimenpiteiden jälkeen parkkeerasin itseni tuohon mökin terassille keinutuoliin. Joskus tuntuu siltä kuin olisi loman sijasta työleirillä. Mutta kun kaikki alkaa olla valmista niin - ah - kuinka sitä ihminen voikaan nauttia pelkästä keinumisesta, oleilusta, hiljaisuudesta...niin ja upeasta järvimaisemasta. Kyllä Suomalainen luonto on kaunis!
Juhannuspäivänä saimme tuttavaperheeltä kutsun tulla järven vastakkaiselle rannalle kyläilemään - ja samalla tutustumaan uuden uutukaiseen saunamökkiin. Ja ihan luvalla saan julkaista pari visiitillä nappaamaani kuvaa;
Suloinen oli punaisen saunatuvan sisustus  - ja vanha sinikantinen laatikkopöytä aivan loistava. Takaseinän levitettävä  sohvasänky mahdollistaa yöpymisenkin tarvittaessa. Kaunista katseltavaa, pienessä koossa kaikki tarpeellinen - ja mikä parasta - saunassa mainiot löylyt :-)


Kotiinpaluu ja arki se vaan tuli juhannuksen jälkeenkin. Aherrus jatkuu  ja minä jään haaveilemaan oman mökin sisäseinien sekä  katon valkaisemisesta, isommasta saunan kiukaasta, talonpoikaisesta ruokailuryhmästä, huvimajasta, moottoriveneestä ( ja tietysti lottovoitosta) ....mutta ennenkaikkea siitä, että tulisi paljon kauniita kesäpäiviä niin että pääsisi pian taas lämmittämään rantasaunaa.

1 kommentti: