Butterfly

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

SuosikkituunauksiaTämän pöytäryhmän hankin aikoinaan ensimmäisenä ostoksena uuteen kotiimme. Pöytä on ihanan tukeva, mutta sen kansi joutui pikkuväen toimesta kovalle koetukselle ja alkoi pian kupruilemaan niiltä kohdin mistä maalipinta oli rikkoutunut. Harkitsin ensin kannen hiomista ja maalaamista uudelleen, kunnes sain vinkin vähän erilaisesta tavasta uudistaa pöydän kansi...

Yksi paketiilinen lattialaminaattia riitti tämän pöydän kanteen, reunoilla on puulistat. Kansi on ns. "kelluva" ja jos joskus myöhemmin haluaa vaihtaa toisenlaisen laminaatin tilalle, niin se onnistuu helposti listat irroittamalla. Pari mustaa metallikoukkua ja sisustustarra löysivät paikkansa rungosta. Pöydän seuraksi hankin banaaninlehtituolit, tosin paikkoja tuli nyt vain 4.lle henkilölle. Tällaisena pöytäryhmä oli reilun vuoden ajan, kunnes joulun jälkeen iski halu taas vaihtaa tuolit takaisin sellaisiksi, joita sopii pöydän ympärille 6.
Nyt pöydän ympärille sopii taas kivasti 6 kaffittelijaa :-)
Tuoleja hankin kahdesta eri paikasta, kaksi tuoleista on antiikkitammen värisiä metalliristikolla, neljä oli ruskeaa puuristikolla - kaksi niistä maalasin itse mustaksi.
Syynä tuohon mustaksi maalaamiseen ei ollut pelkästään ulkonäkö, vaan se että vahingossa liukastuin portailla  yhtä tuolia sisään kantaessani ja eikun "naks" - tuollainen selkänojan ristikon kaistale meni poikki. Harmitti ensin vietävästi, mutta onneksi tuo näppärä isäntä ( joka tavallisesti ei osallistu millään tavoin näihin "höpö-höpö-sisustusjuttuihin"...) taiteili siihen tuoliin tilalle uuden ja eron alkuperäiseen huomasi enää vain ristikon väristä. Spray-maalia pintaan - ja minusta tämä koko ryhmä onkin nyt hauskemman näköinen näin, kun pöydän ympärillä on samanlaisia tuoleja vain 2, molemmat eri puolilla pöytää, eikä edes vastakkain.

2 kommenttia:

  1. Ajatella, pienen vaivan kun jaksaa nähä niin saapi kivan uuden ilmeen!

    VastaaPoista
  2. Toi idea laminaattipinnasta pöytään pitääkin laittaa korvan taakse...

    VastaaPoista